Een zoete samenwerking tussen Klingele en Japan

04.09.2024

Uit het Economische Partnerschapsakkoord (EPA) tussen de EU en Japan dat in 2019 in werking trad, vloeide een zoete samenwerking tussen Klingele Chocolade en Japan voort. Belgische chocolade scoorde altijd al goed in Japan, maar het akkoord gaf de export een extra boost door de tarieven op chocoladeproducten te verlagen. En Klingele, die staat klaar om tegemoet te komen aan hun vraag!

Kwaliteit boven alles

De Japanners staan bekend om hun hoge normen en Klingele Chocolade heeft ruimschoots bewezen daaraan te kunnen voldoen. “Er zijn heel wat stappen die genomen moeten worden voordat men aan hun kwaliteitsnormen kan voldoen. Maar als het je eenmaal lukt om naar Japan te exporteren, kan je naar eender welk land exporteren, omdat hun systeem zo goed gereguleerd is en de kwaliteitsnormen ongeëvenaard zijn", zegt Eline Blanchaert, Sales Director bij Klingele Chocolade.

Klingele begon zijn export naar Japan in 2007 en in de loop der jaren is duidelijk geworden dat ze een perfecte match zijn. Vandaag is Japan goed voor 10% van de totale omzet van Klingele, waarmee het de belangrijkste markt van het bedrijf buiten België is.

Goede afspraken maken goede vrienden

Dankzij het EPA was Klingele in staat zijn aanwezigheid in Japan te versterken: “De overeenkomst heeft de handel tussen de EU en Japan makkelijker en goedkoper gemaakt voor beide partijen, en daar hebben wij ons voordeel kunnen uithalen”, verklaart Blanchaert.

Naarmate Japan steeds meer valt voor Belgische chocolade, blijft Klingele zich steeds met passie en toewijding inzetten, zoals tijdens zijn bescheiden beginjaren. Het succesverhaal van het bedrijf - van een kleine keuken in Gent naar de rekken van luxespeciaalzaken in Japan - is het bewijs van het blijvende succes van kwaliteit, traditie en innovatie.

Nature & nurture

Sinds 1995 maakt Klingele chocolade met een eenvoudige filosofie: respect voor de natuur en voor de gezondheid van de mens. Het bedrijf biedt twee verschillende merken aan: het ene gericht op chocolade met een laag suikergehalte, het andere op biologische en fairtrade-producten. Trouw aan deze filosofie openden ze onlangs een nieuwe productiefaciliteit die zich toelegt op het maken van repen. Of het nu gaat om fruit-, sport-, eiwitrijke of functionele repen, noten of granen - Klingele heeft het allemaal!

Ontdek meer over onze gerelateerde thema's: 
Concurrentiekracht
Meer bite-size nieuwtjes van onze bedrijven: 
food.be snacks