Frigilunch uit Veurne maakt al meer dan 50 jaar bereide en vriesverse maaltijden voor de foodservice, retail en de consumentenmarkt. De voorbije maanden vonden vele gezinnen die getroffen zijn door de overstromingen een beetje troost in de lekkere maaltijden van Delimeal, een zusterbedrijf van Frigilunch. Commercieel directeur Alexander Blaauw: “We moesten op zeer korte tijd heel snel schakelen. Onze Food Heroes draaiden hiervoor dubbele shifts en werkten ook in het weekend. Zonder hen kregen we dit niet voor mekaar.”
Meer dan 125.000 warme maaltijden bezorgd
“De voorbije maanden waren hectisch”, begint Alexander Blaauw, commercieel directeur van Delimeal. “Iedereen binnen onze organisatie was geraakt door het nieuws van de overstromingen. We wilden graag iets terug doen voor de getroffen gezinnen. Op maandag 16 augustus kregen we de opdracht om op 18 augustus de eerste 6.000 maaltijden te leveren. En zo gezegd, zo gedaan”.
“Op amper twee dagen tijd slaagde het team van Delimeal erin om de eerste lading bereide maaltijden te leveren, allesbehalve een evidente opdracht. “We moesten ervoor zorgen dat we voldoende grondstoffen in huis hadden en dat net op het moment dat de kosten de hoogte in schoten. We trokken de productiecapaciteit op en deden daarbij beroep op onze Food Heroes, die dubbele shiften draaien en hun weekend opofferden. We zijn het hele team heel dankbaar en belonen hen daar, nog tot op de dag van vandaag voor, via onder andere grote bonussen en traktaties op eten.”
Bereide maaltijden: vriesvers en evenwichtig
Er bestaan veel mythes rond bereide diepvriesmaaltijden: ze zijn zogezegd niet vers en bevatten teveel vetten en zout. Mythes die Alexander maar al te graag weerlegt: “Niets is minder waar! Wij werken met verse, lokale grondstoffen en laten onze maaltijden samenstellen door voedingsexperts, diëtisten en onze eigen R&D-dienst. Zo komen we tot een evenwichtige maaltijd arm aan zout en vet”. Delimeal slaagt er bijvoorbeeld in om gehaktbereidingen te maken met minder vetten, doordat het bedrijf de verse gerechtjes meteen invriest. Door de koude temperatuur bewaren ze hun textuur en smaak, en zijn bewaarmiddelen helemaal niet nodig.
“Elke dag eten 12.000 kindjes in België een warme schoolmaaltijd van Delimeal. Per dag leveren we ook 1.500 maaltijden aan de horeca, zo’n 1.400 maaltijden aan huis en 700 maaltijden aan woonzorgcentra. Kortom, we voeden veel mondjes en vinden het ook belangrijk dat onze maaltijden lekker en evenwichtig zijn”, sluit Alexander af.
Heeft jouw voedingsbedrijf ook iets te delen?
Ontdek hier wat onze 4 content formats voor jou kunnen betekenen