Deze week in de media

16.03.2020

Wekelijks vatten we voor jou samen hoe de stem van de Belgische voedingsindustrie in de media aan bod kwam. Ontdek hieronder de meest markante quotes.

De impact van het coronavirus op Belgische voedingsbedrijven

Heel Europa en dus ook België is in de greep van het coronavirus. Fevia verzekert dat er voldoende voedselbevoorrading is, en dat het hamstergedrag van sommige consumenten absoluut niet nodig is: "De huidige voorraad aardappelen, diepvriesfrieten en -groenten is zelfs goed om het hele land nog een jaar lang te voeden", zegt Nicholas Courant van Fevia.

Het Laatste Nieuws | De grote leegte, behalve in de winkels | 14 maart

Het Laatste Nieuws | Nog voor grote rush al 20 procent meer droge voeding verkocht: “Hamsteren nergens voor nodig” | 13 maart

De strijd tegen voedselverlies

Met de ketenroadmap Voedselverlies werken de Vlaamse overheid, Fevia en andere sectorfederaties samen in de strijd tegen voedselverlies. Jaarlijks wordt een voortgangsrapport opgemaakt, die je kan raadplegen op www.voedselverlies.be.

Vilt | Ketenroadmap Voedselverlies 2020: brede waaier aan goede praktijken | 16 maart

De zoektocht naar STEM-talent

De cijfers liegen er niet om: gemiddeld staan er 1.500 vacatures open bij Belgische voedingsbedrijven en komen er dagelijks 36 nieuwe bij. Van technische operatoren tot electromechaniekers, storingstechniekers en productontwikkelaars: het zijn allemaal felbegeerde profielen voor onze voedingsbedrijven. In de zoektocht naar technisch talent, organiseert Fevia daarom onder de noemer ‘Food Tech Talent’ bedrijfsbezoeken bij voedingsbedrijven.

Food Process | Studenten op bezoek bij voedingsbedrijven | 11 maart

Roadshow Energie en Klimaat

Met een roadshow doorheen de Vlaamse provincies wijzen de Vlaamse Ondernemers ministers en jongeren op de positieve impact van bedrijven op de klimaatuitdagingen. Vorige week ontving de voedingsindustrie minister Crevits bij aardappelverwerker Agristo.

Landbouwleven | Fevia-roadshow wijst ministers en jongeren op positieve impact van bedrijven op klimaatuitdagingen | 15 maart

De voedingsindustrie maakt verpakkingen steeds duurzamer

Zonder dat het jou wellicht opviel, investeerden voedingsbedrijven de voorbije jaren in concrete oplossingen om voedingsverpakkingen duurzamer te maken. Ook de komende jaren blijven we, samen met onze partners, verder inzetten op circulaire verpakkingen.

Knack | Hoe wordt recyclage georganiseerd in België? | 11 maart

Horeca Magazine | Voedingsindustrie maakt verpakkingen steeds duurzamer | 12 maart

*Wegens auteursrechten is het Fevia niet toegestaan om artikels te delen.