De smaakmakers van Flavence gaan nu ook voor bio

07.12.2020

Aromaproducent Flavence, gelegen in de provincie Henegouwen, ontwikkelde een gamma aroma’s voor de groeiende markt van bio voeding en dranken. Al meer dan 20 jaar ontwikkelt, produceert en verkoopt Flavence kwaliteitsvolle, natuurlijke aroma's die worden gebruikt door andere voedingsproducenten: denk aan ambachtelijke chocolatiers, brouwerijen, koekjesfabrikanten of ijsproducenten. “In zekere zin kan je ons vergelijken met een parfumerie, maar dan voor voeding”, vertelt Sales Manager Sandrine Braet.

Vooruit lopen op trends

Onlangs ontwikkelde Flavence een gamma met biologische aroma’s. Hierdoor lopen bio-voedingsbedrijven voorop op de Europese wetgeving inzake biologische productie en etikettering. “We willen anticiperen op toekomstige trends, daarom dat we dit -ondertussen succesvolle- gamma lanceerden. Dankzij dit nieuwe gamma, kunnen onze klanten hun etiketten blijven gebruiken, zonder dat ze de ingrediënten van hun producten hoeven te wijzigen.”

What’s your flavour?

Flavence verwerkt een groot aantal aromatische natuurlijke grondstoffen zoals etherische oliën, destillaten en infusies. Het bedrijf biedt een bijna oneindige catalogus van natuurlijke aroma’s aan en verkent tegelijk nieuwe horizonten. “Naast de 700 smaakprofielen in onze catalogus, bieden we ook een 'à la carte service', waarin we biologische, koosjere, halal en veganistische gecertificeerde smaken aanbieden”, licht Sandrine toe.

Kwaliteit en innovatie: het recept voor succes

Bij Flavence staan het labo, R&D en innovatie centraal. Sandrine: “Het labo is de plek waar onze smaakmakers, echte aroma- en smaakkunstenaars, onze aroma's ontwikkelen. Zij kennen de exacte smaak van de 1800 grondstoffen die gebruikt worden om onze aroma's te creëren”. “Iedereen bij Flavence wordt continu uitgedaagd. We willen onze klanten verbazen en inspireren en stellen hen verrassende smaken voor, maar ook bestsellers”, voegt Arnaud de Beukelaer toe, Managing Director van Flavence. Van basilicum tot lavendel en whiskysmaken: you name it, they have it.

Smaakt dat naar meer?
Lees ook Flavence's Best of Belgium op de food.be website

Heeft jouw voedingsbedrijf ook iets te delen?
Ontdek wat onze 3 nieuwe content formats voor jou kunnen betekenen