Voor het tweede opeenvolgende jaar organiseren Fevia en sectorfonds Alimento de Food At Work Days: een reeks initiatieven en events om jongeren en werkzoekenden warm te maken voor een carrière in de voedingsindustrie. Hieronder vindt u een overzicht van de geplande events tijdens de Food At Work Days in Brussel, Vlaanderen en in Wallonië.
Brussel
Event Food Forward - Innovation Next Generation - 24 april 2019
Vlaanderen
Bedrijfsbezoeken in kader van Students meet CEO
- 19 februari 2019: Vandemoortele en Clarebout Potatoes ontvangen industriële ingenieurs van de KUL Technologiecampus Gent
- 25 februari 2019: Puratos (Lummen) en Paas Food Industries ontvangen industriële Ingenieurs Voedingsindustrie van de KUL Geel
- 26 februari 2019:Brouwerij Haagt en Citrique Belge Tienen zetten hun deuren open voor Masterstudenten chemie - biochemie van de KUL Diepenbeek
- 13 maart 2019: Ardo ontvangt studenten Industriële Wetenschappen en Technologie van Vives Brugge
- 25 maart 2019: Gudrun Group en Cargill Chocolate Belgium verwelkomen industriële ingenieurs Voedingsindustrie van de KUL Geel
- 3 april 2019: Puratos Groot-Bijgaarden onvangt studenten van de Faculteit Economie en Bedrijfswetenschappen van de KUL Brussel
- 20 mei 2019: Puratos Lummen en Paas Food Industries Maasmechelen verwelkomen Bachelorstudenten chemie - biochemie van de KUL Diepenbeek
- 2 juli 2019: Puratos ontvangt internationale studenten van de Master of Science in Food Technology Ugent / KUL
Innovatiekampen voor hoger onderwijs i.s.m. Vlajo
- 14 maart 2019: 95 studenten uit Vlaamse hogescholen werken in interdisciplinaire teams een business case uit voor Milcobel, Meat & More, Crop's en Herta/Nestlé
- 23 tem 26 april 2019: een 100-tal eerstejaarsstudenten van de Bachelor Bedrijfsmanagement – optie marketing van Odisee Brussel werken een opdracht uit voor Nestlé, Olympia en Unilever
Initiatieven voor werkzoekenden
- 23 oktober 2018: 15 werkzoekenden uit Vlaanderen, Wallonië en Noord-Frankrijk ontdekten de Belgische voedingsindustrie ahv een bezoek aan het Huis van de Voeding te Roeselare (Joblabo, Opleidingsatelier, FoodLab) en werden ontvangen bij Beauvoords Bakhuis (ikv Interregproject Grenzeloos Competent)
- 26 februari 2019: 20 werkzoekenden uit Vlaanderen, Wallonië en Noord-Frankrijk ontdekken de Belgische voedingsindustrie ahv een bezoek aan het Huis van de Voeding te Roeselare en worden ontvangen bij Aviko/Eurofreez en Clarebout Potatoes
Wallonië
Bedrijfsbezoeken in kader van Students meet CEO
- 5 februari 2019: Hesbaye Frost en Conserverie et Moutarderie Belge zetten hun deuren open voor de inustrieel ingenieurs van HEPL
- 12 februari 2019: Herve Société en Corman ontvangen bachelors in Agronomie van HELP La REID
- 20 februari 2019: Puratos Saint-Vith ontvangt bachelors in elektromechanica van Hennalux Seraing
- 21 februari 2019: Brasserie d'Achouffe en Solarec zetten hun deuren open voor bachelors in Agronomie van HEPN Ciney
- 22 februari 2019: Edel et Puratos Andenne ontvangen industrieel ingenieurs in Agronomie van Haute Ecole Charl. ISIa Huy
- 27 februari 2019: Herve Société ontvangt bachelors in Chemie van HEPL Liège
- 06 maart 2019: La Brasserie Val Dieu ontvangt bachelors in Chemie van HEPL Liège
- 12 maart 2019: Biowanze verwelomt industrieel ingenieurs in Bio-chemie van Haute Ecole Lucia de Brouckère
- 15 maart 2019: Puratos Groot-Bijgaarden ontvangt industrieel ingenieurs in Bio-chemie van Haute Ecole Lucia de Brouckère
- 18 maart 2019: Puratos Beldem ontvangt bachelors in Agronomie van Helha Montignies-sur-Sambre
- 27 maart 2019: La Brasserie Lupulus et Champlons Salaisons verwelkomen bachelors in Chemie en industrieel ingenieurs van Haute Ecole Robert Schumann Arlon
- 28 maart 2019: La Brasserie et fromagerie de Chimay zetten hun deurern open voor bachelors in Agronomie van Helha Montignies-sur-Sambre
- 16 mei 2019: Materne et Avieta ontvangen Bio-ingénieurs van Gbx-ABT
FormAlim's JobDay - Bedrijven en werkzoekenden ontmoeten elkaar
- 25 april 2019 : FormAlim JobDay te Verviers
- TBC: FormAlim JobDay in Moeskroen