Deze week in de media

08.05.2018

Wekelijks vatten we voor u samen hoe de stem van de Belgische voedingsindustrie in de media aan bod kwam. Ontdek hieronder de meest markante quotes.

Bart Buysse neemt de leiding bij Fevia

De Standaard | Bart Buysse verlaat VBO voor Fevia | zaterdag 5 mei

De Tijd | Bart Buysse verlaat VBO voor voedingsfederatie Fevia | zaterdag 5 mei

L'Echo | concertation sociale | zaterdag 5 mei

Het Nieuwsblad | Bart Buysse ruilt VBO voor Fevia | zaterdag 5 mei

Het Laatste Nieuws | Economisch kort | zaterdag 5 mei

Bart Buysse, de huidige directeur-generaal (sociale zaken) van het VBO, wordt vanaf 1 oktober 2018 de nieuwe gedelegeerd bestuurder van Fevia. Hij volgt daarbij Chris Moris op, die 20 jaar lang de sector op de kaart heeft gezet.

Statiegeld

RTL | Canettes consignées : fausse bonne idée ? | zondag 6 mei

De meningen over de invoering van statiegeld blijven verdeeld. Is statiegeld nu een goed idee, of niet? Daar ging het debat over in RTL, waar onder andere Fevia, Comeos en Test-Aankoop aan deelnamen. Fevia erkent het probleem van het zwerfvuil, maar betwijfelt of een retourpremie op blikjes effectief de zwerfvuilproblematiek aanpakt.

Verpakkingen

RTBF - Tendances Première : Le Dossier | Marketing, design et recyclage font-ils bon ménage ? | vrijdag 4 mei

Met de lopende campagne "Mei Plasticvrij", staan plasticverpakkingen vandaag in het oog van een mediastorm. In een interview met RTBF licht Ann Nachtergaele van Fevia toe dat Belgische voedingsbedrijven zich continu inzetten om het aantal verpakkingen die de recyclage verstoren zoveel mogelijk te beperken.

Food At Work Techno Awards

W-TV | 'Betere samenwerking voedingssector met scholen' | dinsdag 8 mei

Het Laatste Nieuws | Koning bezoekt Greenyard Frozen | dinsdag 8 mei

In het kader van de Techno Awards bracht minister van onderwijs Hilde Crevits op maandag 7 mei een bezoek aan GreenyardFrozen. De minister ging samen met Fevia Vlaanderen een rondetafelgesprek aan over duaal leren. Ze bespraken hoe een brug kan worden gebouwd tussen het onderwijs en het aantrekken van technisch geschoolde medewerkers in de voedingsindustrie.

Food At Work Student Awards

Gazet van Antwerpen | Kempense bierpizza houdt eer van ons land hoog op Europese wedstrijd | dinsdag 8 mei

Het Nieuwsblad | Studenten vallen in de prijzen met hun bierpizza | dinsdag 8 mei

La Meuse | 36 nouveaux jobs chaque jour dans l'industrie alimentaire | zondag 6 mei

Foodprocess | Food At Work Student Awards uitgereikt | vrijdag 4 mei

Het Nieuwsblad | Vabi wint Buzz Award met Kaffi Smear, smeerpasta met koffiesmaak | vrijdag 4 mei

Horeca België | Weer een geslaagde editie van Food at Work Awards | woensdag 2 mei

Belgische voedingsbedrijven hebben elk dag gemiddeld 1.500 vacatures openstaan. Fevia en sectorfonds Alimento lanceerden daarom de Food At Work Days: een reeks initiatieven en events om jongeren en werkzoekenden warm te maken voor een carrière in de voedingsindustrie. Het hoogtepunt was de uitreiking van de vernieuwde Food At Work Student Awards op woensdag 25 april.

*Wegens auteursrechten is het Fevia niet toegestaan om artikels te delen.