Wissel aan de top: Nathalie Guillaume neemt het Fevia-voorzitterschap over van Anthony Botelberge

16.10.2024

Nathalie Guillaume, General Secretary & Sustainability Director van Danone BeNeLux, is benoemd tot de nieuwe voorzitster van Fevia. Op 2 december neemt ze met veel enthousiasme de fakkel over van Anthony Botelberge. Nathalie werkt bijna 30 jaar in de voedingssector. Met haar expertise in duurzaamheid, wil ze voedingsbedrijven helpen in het creëren van duurzame waarde, via een nauwere samenwerking tussen alle schakels uit de voedingsketen én de betrokken stakeholders. Nathalie wordt de eerste vrouwelijke voorzitter van de federatie van de Belgische voedingsbedrijven. 

Na drie jaar draagt Anthony Botelberge (Frigilunch) op 2 december het voorzitterschap over aan Nathalie Guillaume. De uittredende voorzitter blikt terug op een turbulente periode: “De naweeën van de coronacrisis, de grondstoffencrisis, de energiecrisis, de enorme kosteninflatie en geopolitieke spanningen: het ondernemerslandschap kende de afgelopen drie jaren heel wat obstakels. En toch bleven onze Food Heroes dag in dag uit kwalitatieve, innovatieve en duurzame voeding en dranken maken. Ik ben enorm fier op de veerkracht die onze sector toont en, ondanks de stijgende kosten en krimpende marges, toch maar bleef investeren en innoveren. Met veel plezier en vertrouwen geef ik de fakkel door aan Nathalie, die onze sector door en door kent.” 

Nathalie Guillaume is al bijna 30 jaar actief in de voedingsindustrie en bekleedde verschillende functies binnen de Belgische zuivel- en voedingssupplementenfederatie, Fevia en Danone. Daarnaast is ze al jaren actief binnen de strategische comités en bestuursorganen van Fevia. Ze heeft ervaring op zowel bedrijfs-, groeperings-, als federatieniveau. Nathalie is dus vertrouwd met de werking van Fevia, heeft een groot netwerk en kent de uitdagingen waarmee onze voedingsbedrijven en de voedingsketen worden geconfronteerd. Bovendien werd ze dit jaar uitgeroepen tot CSR Professional of the Year: een erkenning voor haar missie om te werken aan een meer duurzame wereld.

“De Belgische voedingsindustrie maakt dagelijks heerlijke voeding en dranken en weet menige mondjes te bekoren, in binnen- en buitenland. En daar mogen we fier op zijn! Samen met ons promotiemerk food.be, blijf ik als ambassadeur die boodschap verder uitdragen. Voeding verbindt, met andere woorden. Als nieuwe voorzitter van Fevia wil ik daarom verder inzetten op een nauwere samenwerking binnen de verschillende schakels in de voedingsketen. Enkel op die manier kunnen we inzetten op duurzame waardencreatie, want samen staan we sterker.”

Bart Buysse, CEO van Fevia, is Anthony Botelberge dankbaar voor het engagement en de nauwe en goede samenwerking: “Anthony z’n mandaat begon in de post-Covid-periode, waarin we werden geconfronteerd met de gevolgen van nieuwe crisissen. Geen evidente periode waarin we steeds op zijn leiderschap, visie en steun konden rekenen. Langs deze weg feliciteer ik onze nieuwe voorzitster Nathalie en wens ik haar veel succes. Ik ben ervan overtuigd dat ze met minstens evenveel passie de belangen van onze voedingsbedrijven zal verdedigen. Het wordt een voorzitster die met evenveel overgave de dynamiek, de sterktes en de trots van onze sector zal uitdragen. Ons Fevia-team staat klaar om haar daarin te ondersteunen.”

Over Nathalie Guillaume

  • Is lid van het Bestuursorgaan en Bureau van Fevia
  • Werkt sinds 2008 voor Danone, een producent in zuivel en plantaardige producten, gespecialiseerde voeding en water. Sinds mei 2024 bekleedt ze de functie General Secretary & Sustainability Director van Danone BeNeLux
  • Was van 2005 tot 2008 secretaris-generaal van Naredi (ondertussen Be-Sup), de Belgische voedingssupplementenindustrie, en consulent voor Fevia op enkele milieudossiers
  • Werkte van 1997 tot 2005 als adviseur voor BCZ, de federatie van de Belgische zuivelindustrie
  • Behaalde een masterdiploma bio-ingenieur aan UCLouvain

Informatie voor media

Nathalie Guillaume is vanaf woensdag 27 november beschikbaar voor interviews als nieuwe Fevia voorzitter.