De Belgische voedingsindustrie is een vat vol prachtige verhalen en die zetten we ook deze week in de kijker met de food.be snacks: een reeks vol hapklare verhalen rond nieuwe investeringen, inspirerende innovaties, duurzame oplossingen, (internationale) erkenningen en meer van dat lekkers. Op het menu van deze week: Puratos en Danone. Laat ze je smaken!
Puratos kondigt ‘s werelds eerste CO2-neutrale chocoladefabriek aan
Belcolade, de chocoladedivisie van Puratos, investeert 120 miljoen euro in haar productie in Erembodegem. Met deze investering breidt Puratos haar grootste chocoladefabriek uit. Het is ook belangrijk dat het een “voorbeeld van duurzame chocoladeproductie” wordt, aldus Jean-Philippe Michaux, CFO en hoofd van het Sustainability Steering Committee bij Puratos.
De zero-impact initiatieven van Danone
De impact van de volledige voedselketen, van boer tot consument, op de planeet valt niet te onderschatten. De manier waarop ons eten wordt geteeld, geproduceerd, vervoerd, verpakt en geconsumeerd is daarom aan een grondige herziening toe. Als pionierend lid van de Belgian Alliance for Climate Action wil Danone hierin een sleutelrol spelen met haar zero-impact operations strategie.