De Belgische voedingsindustrie is een vat vol prachtige verhalen en die zetten we ook deze week in de kijker met de food.be snacks: een reeks vol hapklare verhalen rond nieuwe investeringen, inspirerende innovaties, duurzame oplossingen, (internationale) erkenningen en meer van dat lekkers. Op het menu van deze week: Java Koffie en AB InBev. Laat ze je smaken!
Java Koffie slaat groene weg in
Koffie telen, verwerken, transporteren en branden kost energie. Tijdens dat proces komt CO2 vrij. Via reductie of compensatie van emissies in de koffieketen, brengt Java Koffie haar uitstoot terug tot nul. Zo vermindert de koffiebrander haar impact op het milieu en steunt ze concrete klimaatprojecten bij koffieboeren in het Zuiden.
AB InBev Jupille zuivert afvalwater tot drinkwater
De Luikse burgemeester Willy Demeyer bracht onlangs een bezoekje aan de uitgebreide waterzuiveringsinstallatie van de AB InBev brouwerij in Jupille. Hij kon er proeven van het tot drinkwater gezuiverd brouwerijafvalwater. Sinds dit jaar zuiveren de Jupille brouwerij en De Watergroep zo’n 400.000 m³ water per jaar tot zuiver drinkbaar water, goed voor 160 Olympische zwembaden.
©Belga
Heeft jouw voedingsbedrijf ook iets te delen?
Ontdek hier wat onze 4 content formats voor jou kunnen betekenen