Fevia nodigt beleidsmakers uit om samen te koken aan een welvarende, duurzame en gezonde toekomst. Daarvoor ontwikkelden we een online memorandum met 4 recepten en 12 ingrediënten. We vertrekken daarbij vanuit 6 basistools. En we hebben een duidelijke visie om ons voedselsysteem duurzamer te maken en op de noodzaak van inzetten op innovatie. Ontdek hier ons vierde recept voor een evenwichtige voeding.
Ons 4de recept : evenwichtige voeding
Ons vierde recept is er één voor een evenwichtige voeding. Hiervoor hebben we 3 basis ingredienten: welvaartziektes aanpakken, verantwoord communiceren naar de consument, en voedselveiligheid voorop doen staan.
1. Welvaartziektes aanpakken
Wat vragen we aan onze beleidsmakers? Een health-in-all-policies in praktijk brengen en een allesomvattend plan lanceren rond voeding en gezondheid. Daarnaast is het van belang om het Convenant Evenwichtige Voeding te blijven steunen en op regelmatige basis een voedselconsumptiepeiling te organiseren. We vragen ook om geen gezondheidstaksen in te voeren, maar meer steun voor innovatie. Wilt u er meer over weten? Klik hier
In deze video's ontdekken we hoe de voedingsindustrie haar verantwoordelijkheid neemt voor een evenwichtige voeding.
2. Verantwoord communiceren naar de consument
We vragen steun voor zelfregulering met de reclamecode en de Belgian Pledge, één geharmoniseerd Europees systeem voor aanvullende vormen van voedingswaarde-etikettering en de oprichting van een neutraal, geloofwaardig en wetenschappelijk onderbouwd referentiecentrum. Wilt u er meer over weten? Klik hier
3. Voedselveiligheid voorop
We vragen onze beleidsmakers om duidelijkheid rond de rol inzake communicatie en coördinatie van het FAVV bij fraudegevallen, het FAVV ook als adviseur voor de (kmo-) bedrijven te laten optreden en de nodige middelen te voorzien zodat het FAVV haar verruimde opdracht efficiënt kan uitvoeren. Wilt u er meer over weten? Klik hier
Op Feviamemorandum.bevindt u alle recepten van de voedingsindustrie voor een welvarende, duurzame en gezonde toekomst.