Deze week in de media

27.05.2019

Wekelijks vatten we voor u samen hoe de stem van de Belgische voedingsindustrie in de media aan bod kwam. Ontdek hieronder de meest markante quotes.

Voedselveiligheid

Nieuwe cijfers van het Federaal Agentschap voor Voedselveiligheid (FAVV) tonen aan dat het aantal terugroepingen van voedingsproducten stijgt: van 53 in 2017 naar 171 in 2018. De strengere controles komen zowel van het FAVV als de voedingsbedrijven zelf. Voor Fevia toont die stijging vooral aan dat het FAVV meer controleert en dat voedingsbedrijven hun autocontrolesysteem steeds strikter toepassen.

VRT | Voedselagentschap heeft drie keer meer producten teruggeroepen in 2018 | 28 mei

Le Soir | Les rappels de l’Afsca vont crescendo | 28 mei

De Morgen | Drie keer zoveel producten teruggeroepen | 29 mei

Het Laatste Nieuws | Voedselagentschap roept 3 keer zoveel producten terug | 29 mei

Het Laatste Nieuws | Terugroepingen van FAVV in 2018 meer dan verdrievoudigd | 28 mei

Trends | Terugroepingen van FAVV in 2018 meer dan verdrievoudigd | 28 mei

Le Vif | Les rappels de l'Afsca ont plus que triplé en 2018 | 28 mei

La Meuse | Les rappels de produits de l’AFSCA ont plus que triplé en 2018 | 28 mei

La Libre | Les rappels de l'Afsca ont explosé en 2018: comment l'expliquer? | 28 mei

Metro | Terugroepingen van FAVV in 2018 meer dan verdrievoudigd | 28 mei

La Dernière Heure | Les rappels de l'Afsca ont explosé en 2018: comment l'expliquer? | 28 mei

Retail Detail | FAVV roept drie keer meer voedingswaren terug | 29 mei

Vilt | Aantal productterugroepingen verdrievoudigde in 2018 | 28 mei

Grenz Echo | Dreimal mehr Lebensmittel zurückgerufen | 28 mei

Eiwittransitie

Innovatiepool Flanders' FOOD start met de steun van het Agentschap Innoveren en Ondernemen (VLAIO) een nieuwe roadmap om Vlaanderen voorop te houden in de zoektocht naar nieuwe eiwitbronnen. De eiwittransitie en duurzame vleesproductie gaan hand in hand en zorgen ervoor dat het aanbod nog diverser wordt. Fevia roept op om dan ook te blijven investeren in kwaliteit, diversiteit en innovatie die zorgen voor een gevarieerd en evenwichtig aanbod.

Gondola | Flanders’ Food wil voorloper worden in eiwittransitie via ‘New & shifting resources’-programma | 24 mei

Vilt | Flanders’ Food stelt traject over eiwittransitie voor | 24 mei

*Wegens auteursrechten is het Fevia niet toegestaan om artikels te delen.