13.06.2023

Studiedag: voedselveiligheidscultuur in de Belgische voedingsindustrie

Events door derden

In het Flanders’ FOOD project Q-DNA wordt voedselveiligheidscultuur in de Belgische voedingsindustrie onderzocht. Sinds de opstart in april 2021 zijn er al enkele interessante bevindingen omtrent de voedselveiligheidscultuur vastgesteld. Tijdens deze studiedag wordt het concept, de ontwikkelde en gevalideerde meettools en resultaten van de nulmeting van de heersende voedselveiligheidscultuur in een steekproef bij de Belgische voedingsindustrie toegelicht.

Doelpubliek

Met deze studiedag wensen we de beheersing van voedselveiligheid uit de handen nemen van de kwaliteitsverantwoordelijken of –team. Onze belangrijkste bevindingen tonen immers aan dat voedselveiligheid dient gedragen te worden door alle managementposities in een organisatie om op een proactieve en eensgezinde beheersing te komen. Daarom doen we een oproep dat meerdere managementverantwoordelijken van eenzelfde bedrijf samen komen naar deze studiedag (niet enkel QM, maar alle managementposities zoals CEOs, HR, operationele managers, inkoop etc.). Voorts is voedselveiligheidscultuur niet enkel relevant voor de verwerkende voedingsbedrijven maar ook voor handelsbedrijven, retail, verpakkingsindustrie, toeleverende bedrijven zoals ongediertebestrijding, reiniging en disinfectie, etc. alsook voor consultants, FAVV beleid en inspecteurs en sectororganisaties.


Meer over het Q-DNA project vind je hier: https://www.flandersfood.com/nl/projecten/Q-DNA.

Bekijk hier het volledige programma en schrijf je in

Universiteit Gent

UGent, Technologiepark 126, 9052 Zwijnaarde