29.12.2023

Postgraduaat ‘Food Packaging’

Events door derden

Voedselverpakkingen zijn omnipresent in ons dagelijks leven en maken het mogelijk om voedsel beter te beschermen, de gewenste kwaliteit te garanderen en voedselverspilling tegen te gaan. Helaas is veel verpakking ontworpen voor eenmalig gebruik en gebruiken bepaalde vormen van verpakking veel grondstoffen om te produceren. Consumenten en overheden vragen daarom steeds vaker om innovatieve en duurzame verpakkingen, wat bedrijven aanzet tot meer maatschappelijk verantwoorde verpakkingsstrategieën.

Food packaging science past principes toe op  vier grote wetenschappelijke gebieden (materiaalwetenschap, voedingswetenschap, informatiewetenschap en sociaaleconomie) om de eigenschappen van verpakkingsmaterialen, de vereisten voor het verpakken van voedsel en het verpakkingssysteem te begrijpen.Terwijl het gekoppelde geavanceerde masterprogramma over duurzame voedselverpakkingen alle elementen op een holistische manier combineert (sfp.ugent.be), kunnen studenten zich in dit postgraduaatprogramma richten op Materialen, Voeding of Duurzaamheid.

Intersse? Ontdek alle praktische details hier