18.02.2020

Duurzaamheid in actie! Workshop 4: Verantwoorde consumptie en productie

Events door Fevia

Fevia organiseert 5 workshops verspreid over 5 voedingsbedrijven in heel België, met slechts één doel: onze ondernemers helpen bij de implementatie van een duurzame ontwikkeling in hun bedrijfsstrategie. Elke workshop wordt toegewijd aan een Sustainable Development Goal (SDG) van de Verenigde Naties en wordt toegepast binnen de context van een Belgisch voedingsbedrijf.

Workshop 4 : Verantwoorde consumptie en productie

Datum: 18 februari 2020 van 13u tot 17u
Locatie: Brouwerij Huyghe, Geraardsbergsesteenweg 14b, Melle
Wat ? Klimaatverandering, energie efficiëntie, waterverbruik, voedselverspilling
Nederlandstalige workshop.

 

 

Programma:

13u00

Inleiding tot de SDG Food Tour – Doelstellingen en verloop

13u15

SDG 12: “Verantwoorde consumptie en productie” in een voedingsbedrijf

13u30

Hoe draagt Brouwerij Huyghe bij aan de SDG 12: “Verantwoorde consumptie en productie” ?

14u00 Wat zijn de risico’s en opportuniteiten gelinkt aan de SDG 12: “Verantwoorde consumptie en productie” ?
Interactieve sessie met de deelnemers
14u30 Break-out session : Welke concrete acties zijn mogelijk in een voedingsbedrijf ?
Brainstorming in groepen
15u00 Pauze
15u15 Prioriteiten vaststellen en actieplan opstellen (SustaFood)
Interactieve sessie met de deelnemers
15u30

Besluit : Duurzaamheid in actie dankzij de SustaFood

16u00 Bezoek van Brouwerij Huyghe
Networking
17u00 Einde 

 

Brouwerij Huyghe

Geraardsbergsesteenweg 14b, Melle