Lekkere voeding en gezonde levensstijl
We staan bekend om onze lekkere, kwalitatieve voeding en dranken. We willen consumenten laten genieten, maar helpen hen ook om gezond en evenwichtig te leven.

Nationale en internationale erkenning voor heerlijke Belgische voeding
De Belgische voedingsindustrie is fier op de heerlijke smaak en op de diversiteit van haar voeding en dranken. Die trots willen we uitdragen naar consumenten in eigen land. Maar ook buiten onze landgrenzen willen we dat onze voeding de juiste erkenning krijgt.
De gezondere keuzes makkelijker maken
We willen de gezondere keuze voor consumenten steeds gemakkelijker maken. Daarom gaan we voor een nieuw convenant waarin we bijkomende ambities en engagementen opnemen. We willen daarbij alle betrokken sectoren en de overheid betrekken.
Transparant communiceren over voedingswaarden
We willen zo transparant mogelijk communiceren over de voedingswaarde van onze producten. Dat betekent dat we mikken op meer bedrijven die meer extralegale informatie ter beschikking stellen. Zo willen we het voor consumenten gemakkelijker maken om te kiezen voor evenwichtige voeding en dranken.
Gegronde klachten over de marketing van voeding tot nul herleiden
Via twee klachtensystemen, de Reclamecode en de Belgian Pledge, kunnen consumenten en organisaties hun bezorgdheden rond de marketing van voeding en dranken uiten. Wij streven naar 0% gegronde klachten tegen 2025.
Engagementen voor een verantwoorde marketing naar kinderen opdrijven
Met de Belgian Pledge blijven we ons engageren voor een verantwoorde marketing naar kinderen jonger dan 12 jaar. Bovendien blijft de Belgian Pledge evolueren, bijvoorbeeld door online influencers te betrekken, de nutritionele criteria te verstrengen en een klachtensysteem te ontwikkelen.
De toegang tot betaalbare, evenwichtige voeding verbeteren
Iedereen moet de mogelijkheid hebben om evenwichtig te eten. Door het uitwerken van een position paper en daaraan gelinkte acties, willen we het debat rond de toegankelijkheid tot betaalbare, evenwichtige voeding aansturen en die toegankelijkheid waar nodig en mogelijk verbeteren.