03.04.2020

Kick-off projet SmartWaterUse en Flandre

Evénements des membres ou secteurs FEVIA
Ce contenu est seulement disponible en néerlandais

Identifier et réduire les risques liés à l'eau pour les entreprises. C'est le but du projet collectif flamand Smart-WaterUse, mené par Flanders'FOOD. Venez découvrir ce que ce projet peut faire pour vous le 3 avril.

Smart-WaterUse is een collectief project rond het in kaart brengen en verlagen van de waterrisico’s binnen de sectoren van (zee-)voeding, aquacultuur, textiel en toerisme. Zet slim in op waterbeheer en kom ontdekken wat dit project voor jou kan betekenen op het kick-off event van 3 april.

Uit een VOKA bevraging bleek dat 7 op 10 ondernemingen watertekort vrezen maar dat 9 op 10 nog geen noodplan hebben. 
Maar hoe kan een bedrijf beslissen welke maatregelen nodig zijn?
Voor een antwoord op deze vraag wordt de WATERBAROMETER tool ontwikkeld. De tool helpt bedrijven om een passend actieplan uit te stippelen richting duurzaam waterverbruik en watergerelateerde risico’s te beperken. Daarnaast zal er ook gekeken worden naar alternatieve waterbronnen, monitoring, digitalisering en wetgeving.

In dit project zal Flanders' FOOD samenwerken met De Blauwe Cluster, Watercircle.be, VITO, Vlakwa, Centexbel, Fevia Vlaanderen en Universiteit Gent.

Meer informatie over de kick-off kan je hier vinden.

Inschrijven kan je hier doen.