Chocolade, Pralines, Koekjes, Suikergoed

CHOPRABISCO

CHOPRABISCO, de Koninklijke Vereniging van de Chocolade-, Praline-, Biscuiterie en Suikergoedindustrie vzw, telt 165 leden waarvan 2/3 actief zijn in de chocolade/pralinesector en vertegenwoordigt 90% van de omzet van de sector. De sector is met een aandeel van 11% van de omzet, 14% van de werknemers en 15% van de uitvoer, één van de sterkhouders van de Belgische voedingsindustrie. De vereniging informeert, ondersteunt en adviseert haar leden in sectorspecifieke dossiers door hen en zo nodig, betrokken overheidsinstanties de juiste informatie te bezorgen zodat er op een efficiënte manier kan worden geanticipeerd op problemen, gebeurtenissen en uitdagingen. CHOPRABISCO volgt sectorspecifieke dossiers in volgende domeinen op: bescherming Belgische chocolade, chocoladewetgeving, voedselveiligheid (o.a. autocontrole, additieven en contaminanten), etikettering, handelsbetrekkingen, grondstoffen en duurzaamheid.

CHOPRABISCO werkt op basis van een geïntegreerd lidmaatschap en management samen met het Fevia-team, met het oog op maximale synergie en efficiëntie voor de leden-bedrijven. 

CHOPRABISCO is  actief lid van de Europese federatie CAOBISCO.

Contact

Philippe de Selliers 
Voorzitter

Guy Gallet
Secretaris-generaal
+32 475 93 31 04

Pascale Foltin
Assistente
+32 486 63 71 49

Wetenschapsstraat 14
1040 Brussel
info@choprabisco.be
T: +32 2 550 17 56

www.choprabisco.be