25.10.2024

Webinar: hoe omgaan met concentraatstromen?

Events door Fevia

Steeds meer bedrijven overwegen om aan waterhergebruik te doen om nog duurzamer om te gaan met water. Als je aan waterhergebruik doet, krijg je echter ook te maken met een concentraatstroom en dat kan problemen geven met je lozingsvergunning.

Op vrijdag 25 oktober 2024 om 13h30 organiseren we een webinar over de behandeling van concentraatstromen waarop je van harte welkom bent. De organisatie van dit webinar is in handen van het CIW Platform Circulair water / Werkagenda Waterkringlopen (waarvan Fevia Vlaanderen co-trekker is, in naam van de Vlaamse Ondernemers), samen met Universiteit Gent, VITO en Flanders’ FOOD.

Rond waterhergebruik en concentraatstromen zijn er nog heel wat vragen, zoals:

  • Welke impact heeft waterhergebruik op mijn lozingsvergunning?
  • Kan ik een concentraatstroom verder behandelen of valoriseren?
  • Welke technieken zijn er beschikbaar, wat is hun kostprijs en hun milieu-impact? 

Er zijn al oplossingen voor de concentraatproblematiek, maar ze zijn niet altijd gekend en niet altijd toepasbaar. Om op bovenstaande vragen een antwoord te bieden, sleutelen een aantal partners aan een COOCK+ project. De bedoeling is om collectief na te gaan hoe we concentraten kunnen behandelen en actief kennis te delen met de deelnemers van het project. 

Als opstap nodigen we je graag uit voor een inspirerend webinar waarin we de concentraatproblematiek bespreken, mogelijke behandelingsstrategieën tonen en het COOCK+ projectidee voorstellen. 

Wat staat er op het programma van het webinar?

  • Uitdagingen en kansen rond waterhergebruik en concentraatstromen 
    Tania Verhoeve en Liesje De Schamphelaire (CIW Platform Circulair water/ Werkagenda Waterkringlopen)
  • Een algemene strategie voor concentraatbehandeling
    Emile Cornelissen (Universiteit Gent) 
  • Overzicht van en inzichten uit concentraatmanagementonderzoek in Nederland
    Luuk De Waal (KWR)
  • Bedrijfscase: concentreren en kristalliseren van industriële concentraten door middel van de Dyvar® toepassing bij zuivelbedrijf Lactoprot: van kostenpost naar opbrengsten
    Reimond Olthof (Salttech)
  • Toelichting COOCK+ project: doel, aanpak en oproep tot deelname
    Ruth Verstraete (Flanders’ FOOD)
     

Praktisch

Deelname aan het webinar is gratis. Schrijf je in via onderstaande link. Je ontvangt de eigenlijke deelnamelink dan enkele dagen voor het webinar. 

Het webinar gaat door op vrijdag 25 oktober, start om 13h30 en duurt maximaal tot 15h30. 

Klik hier om je in te schrijven voor het webinar

Context

Dit webinar wordt georganiseerd in het kader van het Platform Circulair Water binnen de CIW (Coördinatiecommissie Integraal Waterbeleid), dat tevens fungeert als Werkagenda Waterkringlopen binnen Vlaanderen Circulair. Het platform/de werkagenda is een publiek-private samenwerking, die heel wat partners bijeenbrengt rond circulair water en getrokken wordt vanuit VMM en de Vlaamse Ondernemers.
 

Partners

Online

Link wordt persoonlijk doorgestuurd na inschrijving