18.11.2024 tot 12.06.2025

Neem deel aan het nieuwe lerend netwerk rond de vermindering van voedselverlies

Events door Fevia

Fevia Vlaanderen organiseert, met de steun van VLAIO, een lerend netwerk voor bedrijven die de strijd willen aangaan met voedselverlies in hun bedrijf. Hoe kan je meer produceren met minder grondstoffen? Doe inspiratie op bij experten en bij andere bedrijven in ons nieuwe lerend netwerk. Schrijf je hieronder in! 

Voedselverlies verminderen in je bedrijf betekent meer output voor minder input. Economisch alvast interessant. Het draagt ook sterk bij aan het verduurzamen van je productie, alsook het verminderen van je klimaat-impact. Daarnaast komt Europa ook met bindende doelstellingen aan rond voedselverliesreductie en heeft Vlaanderen een eigen actieplan rond voedselverlies. En niet te vergeten, het is gewoon ook zonde om grondstoffen en producten verloren te laten gaan. Redenen te over dus om het voedselverlies aan te pakken in je bedrijf.

Maar hoe doe je dat? Wat kan je nog meer doen om het voedselverlies terug te dringen in je bedrijf? Met het nieuwe lerende netwerk "Voedselverlies verminderen" helpen we je concreet op weg. We brengen een groep gelijkgezinde bedrijven samen om van elkaar en van experten te leren en inspiratie op te doen. Heel wat topics kunnen daarbij de revue passeren: meten, verkoopsvoorspellingen, human centered digitalisation, teamvorming,... Heb je concrete topics die je graag op de agenda zet, aarzel dan niet om dat al door te geven.

Praktisch

We voorzien 4 sessies van een halve dag, die telkens zullen doorgaan bij één van de deelnemende bedrijven. We gaan daarbij om 12u30 van start met een broodjeslunch, waarna we 1 à 2 sprekers aan het woord laten en discussiëren over hun topics. We sluiten iedere sessie af met een bedrijfsbezoek dat kadert in het thema voedselverlies. De concrete topics van de sessies leggen we vast in samenspraak met de deelnemers.

De sessies staan ingepland op volgende data, telkens van 12u30 tot 16u30:

  • Maandag 18 november 2024
  • Maandag 10 februari 2025
  • Dinsdag 15 april 2025
  • Donderdag 12 juni 2025

Voor € 450 (excl. btw) neem je als Fevia-lid deel aan de vier sessies en doe je heel wat lonende inspiratie op. Niet-leden betalen € 540 (excl. btw). Let op: het aantal plaatsen is beperkt! Wacht dus niet te lang om in te schrijven. Voor vragen kan je steeds terecht bij Liesje De Schamphelaire.

Aarzel niet om je hieronder in te schrijven!

    Dit initiatief maakt deel uit van het Industriepartnerschap waarbinnen 13 Vlaamse innovatiepartners een geïntegreerde dienstverlening aanbieden om groei en innovatie in de Vlaamse industrie te stimuleren in de 6 volgende thema’s: AI, cybersecurity, digital, circulaire economie, klimaat en energie en industrie 4.0. Ze doen dat met de steun van Agentschap Innoveren & Ondernemen en onder coördinatie van Agoria en Sirris. Meer info op www.industriepartnerschap.be.

    #industriepartnerschap #sterkondernemen