De stem van de voedingsindustrie: van voedingsprijzen naar de trends van morgen

02.05.2023

Wat eten we morgen? Vanuit deze vraag wil de voedingssector de komende jaren het voortouw nemen om met consumenten, ketenpartners en andere stakeholders samen te werken aan een duurzaam voedingssysteem. Fevia deelde deze maand een aantal belangrijke boodschappen in de media. 

Fevia legt uit waarom de voedingsprijzen zo hoog blijven

De voedselprijzen zijn wereldwijd met 20% gedaald, maar dat merken we niet aan onze winkelkar. Onze economiste Carole Dembour legt uit hoe dat komt. 

Het Nieuwsblad | Voedselprijzen dalen, toch wordt onze winkelkar niet goedkoper: “Eén product dreigt zelfs fors duurder te worden”
Trends | Pourquoi cette inflation record dans les produits alimentaires?
7sur7 | Les prix des produits alimentaires baissent, pas notre ticket de caisse: comment l’expliquer?
RTBF | 'Il n’est pas possible de baisser les prix des produits de la grande distribution pour l’instant', affirme Comeos
Moustique | Le prix des denrées alimentaire continue de baisser : pourquoi cela ne se remarque pas sur votre ticket de caisse
HLN | "We keren nooit meer terug naar de lage prijzen van 2 jaar geleden"
RTBF | QR le débat, inflation des caddies hors de prix ?
RTBF | Le pouvoir d'achat des Belges et des Français analysé

Vanaf juni 2023 moeten alle bedrijven voldoen aan de Belgian Pledge

Vanaf juni 2023 zijn de regels van de Belgian Pledge, het zelfregulerend initiatief voor verantwoorde marketing naar kinderen, van toepassing op alle bedrijven uit de voedingssector. Hiermee toont de sector dat zelfregulering, sneller dan wetgeving, antwoorden kan bieden op de terechte vraag naar verantwoorde voedingsmarketing voor kinderen.

Sudinfo | Un grand changement annoncé pour la television belge les publicites
Gondola | Fin volontaire de la pub destinée aux enfants pour les glaces chips bonbons limonades
La DH | Du changement à la télévision belge : des règles plus strictes pour la publicité

Food Forward: 3 trends voor de voeding van morgen 

Op 26 april organiseerde Fevia het Food Forward Event in Technopolis. Daar reikten we ook de Ecotrophelia Awards uit, waarvoor maar liefst 15 studententeams de voeding van de toekomst ontwikkelden. Wij stelden 3 trends vast voor de voeding van morgen!

Trends | De quoi sera composée l’alimentation de demain?