De Belgische voedingsindustrie is een vat vol prachtige verhalen en die zetten we ook deze week in de kijker met de food.be snacks: een reeks vol hapklare verhalen rond nieuwe investeringen, inspirerende innovaties, duurzame oplossingen, (internationale) erkenningen en meer van dat lekkers. Op het menu van deze week: Fuji Oil en Barry Callebaut. Laat ze je smaken!
Hoe Fuji Oil werkt aan een duurzame productie voor plantaardige voeding
Fuji Oil staat al 70 jaar in voor een duurzame productie van speciale oliën en vetten, industriële chocolade, ingrediënten en plantaardige voedingsoplossingen. Met het programma “Tebma-Kandu” verbetert Fuji Oil de werkomstandigheden van de gemeenschappen in Ghana en met een partnerschap zet ze ook in op een duurzame palmolieproductie.
Barry Callebaut opent grootste chocolademagazijn ter wereld
Het nieuwe chocolademagazijn van Barry Callebaut is 12 voetbalvelden groot, 41 meter hoog en meteen ook de grootste en duurzaamste ter wereld. Vanuit Lokeren worden dagelijks 20 tot 30 chocolade containers geladen, klaar om te vervoeren naar de hele wereld.
©Barry Callebaut