De Belgische voedingsindustrie is een vat vol prachtige verhalen en die zetten we ook deze week in de kijker met de food.be snacks: een reeks vol hapklare verhalen rond nieuwe investeringen, inspirerende innovaties, duurzame oplossingen, (internationale) erkenningen en meer van dat lekkers. Op het menu van deze week: Kim’s Chocolates en Poco Loco. Laat ze je smaken!
2.000 klaslokalen in Tanzania dankzij Kim's Chocolates
Kim's Chocolates exporteert vanuit Tienen lekkere Belgische chocolade naar onder meer Canada en de Verenigde Staten. Maar deze toonaangevende chocoladeproducent neemt ook haar rol op als sociaal verantwoorde onderneming. Concreet bouwt ze in Tanzania klaslokalen voor zowel middelbare als basisscholen.
Poco Loco maakt van Roeselare de Europese hoofdstad van Tex Mex
Wist je dat België ook uitblinkt in het maken van tortillachips en wraps? Vorige week werd in Roeselare officieel de eerste steen gelegd voor Poco Loco’s nieuwe, CO2-neutrale productievestiging voor tortilla’s. De nieuwe fabriek creëert jobs voor meer dan 50 nieuwe medewerkers, vooral operatoren, techniekers, teamleaders en magazijniers.
Heeft jouw voedingsbedrijf ook iets te delen?
Ontdek hier wat onze 4 content formats voor jou kunnen betekenen