Wie Pasen zegt, zegt chocolade. Voor de allerjongsten mag een leuke zoektocht naar paaseitjes niet ontbreken. Gelukkig zorgt de Milka fabriek van Mondelez in Herentals ervoor dat de paashaas meer dan voldoende paaseitjes van Milka heeft. Annick Verdegem, woordvoerster van Mondelez: “Dit jaar produceerde onze chocoladefabriek 245 miljoen kleine chocolade eitjes. Vooral de witte paaseitjes vallen heel hard in de smaak.”
Een daling in de productie
Zet jij de paasvakantie ook in met een paaseitjeszoektocht? De kans dat die paaseitjes van Milka komen, is wel heel groot. Milka is in België namelijk marktleider in chocolade paaseitjes. Toch laten de huidige coronamaatregelen zich voelen bij Milka: “De grote paaszoektochten moeten dit jaar plaats maken voor zoektochten in kleine comité. Dat verklaart wellicht waarom we een daling zien in de productie van onze paaseieren”, vertelt woordvoerster Annick Verdegem.
Ondanks de daling, produceerde Milka voor dit paasseizoen nog altijd 2.030 ton eitjes, wat neerkomt op zo’n 245 miljoen paaseitjes. 43% van die productie is bestemd voor het vullen van Belgische mondjes, gevolgd door Franse (34%) en Duitse (11%) chocoladelekkerbekken.
Witte chocola stoot melkchocola van de troon
In totaal produceert Milka paaseitjes in negen verschillende smaken. Wij vroegen aan Annick welke smaak de absolute liefhebber is: “Jarenlang was dat melkchocolade, maar die wordt van de troon gestoten door witte chocolade. De krokante melkpraliné en de eitjes met Oreosmaak vervullen de top drie.
Ben jij benieuwd hoe de paaseitjes van Milka worden gemaakt? Je ontdekt het in de video hieronder!
Heeft jouw voedingsbedrijf ook iets te delen?
Bekijk hier wat Fevia met haar 4 content formats voor jou kan betekenen