26.11.2024

Des données de durabilité circulaire à l'optimisation de vos sous-produits : participez à l'un de ces workshops circulaires le 26/11

Evénements Fevia
Ce contenu est seulement disponible en néerlandais

 

Le 26 novembre 2024, nous invitons tous ceux qui souhaitent s'engager dans la circularité de la chaîne agroalimentaire. Au cours de sessions interactives, nous partagerons des bonnes pratiques pour vous inspirer. De plus, nous vous informerons sur les nombreuses actions en cours au sein du « Werkagenda Voedselketen ». Ne manquez pas cette occasion unique d'accélérer ensemble la transition vers la circularité dans le secteur. Élargissez votre réseau lors de cet événement communautaire ! ​

Wil je bijleren over circulaire duurzaamheidsdata, circulaire landbouw, circulaire overheidsopdrachten en het optimaliseren van nevenstromen?

Dat kan in één van de workshops georganiseerd op 26 november in Gent. Mis zeker niet de sessie rond circulaire duurzaamheidsdata georganiseerd door Fevia experte, Anneleen Malesevic.

Je m'inscris !

Ontdek hier het programma:

  •  12u00: Lunch
  • 13u00: Verwelkoming - Fevia Vlaanderen, Agentschap Landbouw & Zeevisserij
  • 13u20: Vooruitblik door minister (TBC)
  • 13u30: Een circulair voedselsysteem in Vlaanderen ​- Felipe Cozim Melges (Farming Systems Ecology Group - WUR)
  • 14u00-15u10: Parallelle workshops
    • Workshop 1 : Circulariteit in cijfers: hoe duurzaamheidsdata het verschil makenFevia, What’s Cooking
      Informatieve sessie over elementen van duurzaamheidsrapportage en hoe dit bij kan dragen tot meer circulariteit​
    • Workshop 2:  Shift naar circulaire landbouw: van theorie naar praktijk  - Agentschap Landbouw en Zeevisserij & partners, VLM, Peter Bauwens; Melkveebedrijf Bauwens-Muys
      Wat is circulaire landbouw? Hoe zou dat er kunnen uitzien in de praktijk? Hoe stimuleren we samenwerking tussen landbouw en andere actoren? ​
    • Workshop 3 : Circulaire cateringscontracten: sleutels voor overheidsbesturen​ - Vlaanderen Circulair, Departement Omgeving
      Overheidsopdrachten zijn een belangrijke driver voor duurzame aankopen. Onlangs lanceerde de Vlaamse overheid haar MVOO-criteriatool. Hoe ga je hier mee aan de slag en hoe organiseer je de dialoog met cateringbedrijven?​
  • 15u10-15u30: Biobreak
  • 15u30-16u30: Parallelle workshops
    • Workshop 4: Flexibele aanpak voor wisselende reststromen -
      ILVO, van Rijsingen Green​    

      Het inzetten van reststromen om tot nieuw producten te komen, vraagt een flexibiliteit op niveau van logistiek en techniek. Welke technologie bestaat er om de wisselende volumes te monitoren en vraag een aanbod te matchen?​
    • Workshop 5: Van nevenstroom naar hoofdvoeder: kansen in diervoeder​ -
      BFA, Trotec, Yeafa, Proxani    

      De diervoedersector wil tegen 2030 40% van de gebruikte grondstoffen uit nevenstromen halen. Welke opportuniteiten vallen hier te rapen?​
    • Workshop 6: Ketenreactie: alle schakels verbonden​ -
      VLAIO, Flanders' Food, La Lorraine Bakery Group, LoCoSoy    

      Samenwerking is essentieel om tot meer circulariteit te komen, maar hoe komt het dat het zo moeilijk blijft om over het muurtje te kijken en allianties aan te gaan met ketenpartners. Enkele bedrijven geven ons hun inzichten over hoe je zo’n ketenaanpak vorm geeft.
  • 16u30-18u00: Netwerken en afsluiter

 

Alle informatie via de website van Vlaanderen Circulair.