10.03.2022

Webinar “Onze voeding van morgen: from smart processing to smart innovations”

Events door derden

Nieuwe technologieën beantwoorden aan de vraag naar snellere, efficiëntere, duurzamere en mildere productieprocessen. Welke innovatieve technologieën vinden vandaag en morgen hun toepassing in de voedingsindustrie? En wat is hun impact op het product? Je ontdek het op 10 maart via een webinar van innovatiecluster Flanders’ FOOD en ingenieursvereniging ie-net.

Bekijk hier het volledige programma en schrijf je in

De introductie van nieuwe technieken en technologieën bij de productie of verwerking van voeding en dranken leidt tot nieuwe consumentenproducten met nieuwe smaken, nieuwe of betere texturen, verbeterde houdbaarheid, zowel microbiologisch als organoleptisch. Denk maar aan de impact van UHT, extrusie van eiwitten en cereals, co-extrusie of micro-golven. Het is vandaag niet anders. Nieuwe innovatieve technologieën, vaak opgepikt uit non-food industriële processen, vinden toepassingen in de voedingsindustrie.

Ze beantwoorden aan de vraag naar snellere, efficiëntere, duurzamere en mildere productieprocessen. Vandaag stellen we jou enkele van deze innovatieve procestechnieken voor, zoals Pulsed Electric Field, Radio Frequency en PowerHeater, die recentelijk werden ontwikkeld en zeer snel hun nut en kracht hebben bewezen bij de verwerking en ontwikkeling van nieuwe voeding en dranken. Datacaptatie en monitoring zijn hierbij onmisbare, dankbare en geduchte elementen voor proces- en productoptimalisatie. Speciale aandacht gaat uiteraard naar de impact op de smaak en de bite. Als uitsmijter geven we nog een overzicht van een aantal disruptieve technologieën die dicht bij hun marktintroductie staan.

Praktische informatie

  • 10 maart van 14:00 tot 17:30
  • Online
  • Tarief
    • € 175,- (excl. BTW) voor leden van Flanders' FOOD en ie-net
    • € 250,- (excl. BTW) voor niet-leden
  • Organisatoren: ie-net & Flanders' FOOD